9 Haziran 2013 Pazar

RİSK AL .. ve KORKULARINI FETHET

...bird shows how to take risks in life...


How To Take Risks In Life - The Key To Our Success

I wonder how fearful this little bird was the first time it jumped off the ledge? It looks so easy and fearless now, but it had to learn how to take risks in life to survive (we do too).

Fears and risks are incredibly intertwined - one prevents, the other overcomes. Fears prevent us from taking risks. Risks are how we overcome fears - and survive, thrive, succeed.

Learning how to take risks in life is the key to survival for animals and humans. For most of us, taking risks never gets easy or comfortable. But it is necessary.

Just like this little bird, we must ignore our fears, walk to the edge, and jump. It's the only way this bird can do what it was made to do. It's the only way we can do what we were made to do too.

(alıntı..Kurt Smith...https://plus.google.com/u/0/107236832361013505349/posts?cfem=1 )
imajinasyon: http://goo.gl/k4WhE

Hayatta risk nasıl alınır - Başarımızın anahtarı

Bu küçük kuş çıkıntıya atladığında ilk kez ne kadar korkuyordu acaba? Şimdi bu kadar kolay ve korkusuz görünüyor, ama (biz de yaparız) hayatta kalmak için hayatta risk almayı öğrenmek zorunda kaldı.

Korkular ve riskler inanılmaz iç içedir - biri engeller, diğeri üstesinden gelir. Korkularımız risk almamızı engeller. Ve hayatta kalmak, gelişmek, başarılı olmak, korkularımızın üstesinden gelmek için Risk almalıyız.

Hayatta risk almak hayvanlar ve insanlar için yaşamı öğrenmede bir anahtardır. Çoğumuz için, risk almak kolay ya da rahat değildir. Ama bu gereklidir.

Sadece bu küçük kuş gibi, biz, korkularımızı göz ardı ederek set kenarına yürüyüp atlamamız gerekir. Bu kuş bunu yapmak için yaratıldı, ne yapabileceğini bilmesinin tek yolu bu. Biz de bunu yapmak için yaratıldık, ne yapabileceğimizi öğrenmenin tek yoludur bu.

6 yorum:

miyavkedicik dedi ki...

Ne güzel söz..:))
Keşke herkes risk alabilse.. Ben böyle önemli günlerde pusan, sinen insanlara söylüyorum. Ne sağcıyım ne solcu, futbolcuyum futbolcu mantığıyla giden arkadaşlar,Düşüncelerinizi belirtmekten korkmayın.. İnsan isek kendimize ait düşüncelerimiz olacaktır..

ismail dedi ki...

evet bence de.. bu söz dahi bana farklı yollar açtı ruhumda.. çok güzel bir söz.. prensip olarak aldım.. birde adını öğrenirsem iyi olacak, yoksa her an kedicik diyesim geliyor sevgili kedicik.. :))

miyavkedicik dedi ki...

Aslında kedi gibiyimdir..:))
Dermişim.. :))
Adım Özlemm..Ama kedi köpek her türlü hayvanla fazlasıyla haşır neşir biriyim..
Aslında insanlardan görmediğim insanlığı hayvanlardan gördüm desem yeridir..:))

ismail dedi ki...

:)) haklısın sevgili Özlem.. doğallıktan çıktığımız için insanlığımızı kullanamıyoruz maalesef...sevgiler..( kedicik ) :)

miyavkedicik dedi ki...

Çok çok teşekkürler İsmail bey..:))
Güzel arkadaşlığınız ve Aydın fikirleriniz için de ben teşekkür ederim.. Selamlar..:))

ismail dedi ki...

bil mukabele..ben de sizler gibi aydın kişilerle birlikte olmaktan,arkadaşlıktan çok memnunum..sevgi ve selamlar..