1 Mayıs 2013 Çarşamba

Marcia BALDWİN

...By Marcia Baldwin...


5 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu satirlarinizi herkesin tekrar okumasini istedigim icin buraya yorum yerine kopyalamak istedim. Sevgiler, selamlar.

"Spiritüellik, hayatın yasalarını yeniden hatırlayarak öğrenme ve uygulama bilincidir. Spiritüel insan,
çözemediği sorunlar, zorluklar karşısında, yaşamın bilmecelerine insan yapımı yanıtlar aramaz. Yanıtı içindeki öz’de bulur. Ve bedel ödemekten korkmaz. Bedel ona bir mücevher kazandırır. Midyenin,
kendine sıkıntı veren içindeki kum tanelerini çevreleyerek onları inciye dönüştürmesi gibi"

ismail dedi ki...

hoşgeldin sevgili Tedora.. içindeki millet sevgisi beni mutlu ediyor, seni ilgiyle takip ediyorum.. sevgi ve saygılar..

ismail dedi ki...

yukarıda alıntı yapmış olduğun özlü yazı beni çok düşündürüyor.. manasını ve gerçekliğini yaşamak isterim.. hayat içinde doğrulayan olaylar şaşırtıcı şekilde karşıma çıktı.. olağan üstü, umulmadık şekilde.. insan anlıyor ki, bizim için olağan üstü ,olmayacakmış gibi görünen şeyler, büyük mana için anlık,basit bir iş... spiritüel hakimiyet konusunda kafamdaki iradeyi geliştirmek istiyorum...
--sevgiler--

Tedora dedi ki...

Daha cok kullandigim hesabimla cevap vermek istedim. Türkce bloguma adeta son verdim sayilir, cünkü artik yazilacak sey kalmadi.

O cümledeki en güzel satir bana göre su:
"Spiritüel insan, çözemediği sorunlar, zorluklar karşısında, yaşamın bilmecelerine insan yapımı yanıtlar aramaz. Yanıtı içindeki öz’de bulur."

Ve ben senelerdir, kimler ne derse desin, beni ne kadar insan yapimi yada bana en yakin olmasi gerektigini sandiklari kültürel argümanlarla fikrimi degistirmek cabasina girerlerse girsin, ben her konuya degisik köselerden bakip, degerlendirdikten sonra spiritüel ve mantiken karar veriyorum.

Tabiiki benim kararlarimda hala subjektif fakat bu halleriyle bile yinede digerlerinden dahada cok objektif ve hakikata yakin oluyorlar. Buda bana yetiyor, cünkü korkmadan ve utanmadan aynaya bakabiliyorum.

ismail dedi ki...

evet ben de o ana sözü baz alıyorum.. ve yaşıyorum ki, müthiş bir değişkenlik gösteriyor.. adeta yazdığı gibi''...her an yeni bir şan'dadır...'' sözü gerçekleşiyor ve durumun o an farkına varamıyorum.. bu farkında olabilme anını yakalayabilmeyi diliyorum..